Belbin

Belbin

In 2013 volgde ik de Belbin Masterclass bij Rob Groen van CMB en ben ik sindsdien bevoegd tot het afnemen van de testserie (16pf, DCT en PPQ) en de interplacemodule.

Het teamrolconcept van Belbin brengt de verschillende rollen in teams in kaart met hun specifieke kenmerken en eigenschappen en geeft inzicht in de manier waarop de verschillende rollen met elkaar interacteren en samenwerken. Door inzicht in het eigen profiel, leer je waar je waar je talenten liggen zodat je deze verder kan ontwikkelen.

Belbin en spel

De persoonlijkheidsfactoren die onder elke Teamrol liggen, vormen ook een uitstekend vertrekpunt voor personageopbouw in spel. In de spelworkshop ‘Belbin in Improtheater’ gebruiken we de Teamrolllen als insteek voor spel en karakteropbouw.

De Teamrollen

Bedrijfsman (BM)

De Bedrijfsman is praktisch en nuchter. Georganiseerd en zet plannen en ideeën om in uitvoerbare taken. Werkt systematisch en gestructureerd.

Brononderzoeker (BO)

De Brononderzoeker is enthousiast, avontuurlijk en joviaal. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en interessante contacten. Houdt van afwisseling

Plant (PL)

De Plant is de creatieve denker in een team met een enorme verbeeldingskracht. Is innovatief en zoekt altijd de ruimte om te kunnen fantaseren.

Monitor (MO)

De Monitor is bedachtzaam en kritisch. De analyticus in een team. Redeneert en vraagt door.

Vormer (VM)

De Vormer is gedreven en wilskrachtig. Sterke drang om te presteren. Genereert actie in een team en zoekt de uitdaging aan.

Voorzitter (VZ)

De Voorzitter is de coördinator in een team. Weet goed hoe ieders talenten optimaal kunnen worden ingezet. Delegeert op natuurlijke wijze.

Zorgdrager (ZD)

De Zorgdrager bewaakt de kwaliteit en veiligheid. Heeft veel aandacht voor details en controleert. Is zorgvuldig en zorgzaam.

Groepswerker (GW)

De Groepswerker is sociaal en altijd gericht op het creëren van sfeer in een team. Harmonieus. Gaat liever geen conflicten aan.